Privat

Akaso Elektro er eksperten på elektrisk rehabilitering for privatkunder. Vi tilbyr profesjonell hjelp med kjøkken- og badoppgraderinger samt utskifting av gamle sikringsskap med moderne alternativer. 

Nytt kjøkken? Nytt bad? Nytt sikringsskap?

For private kunder har Akaso Elektro spesialisert seg på rehabilitering: Vi hjelper deg som trenger elektriker til kjøkken eller bad – og vi skifter ditt gamle sikringsskap ut med et trygt og moderne. Med fokus på rehabilitering kan vi gi deg en god og riktig pris. Elektrikerne våre har akkurat den erfaringen og kompetansen du trenger. Jobben blir gjort effektivt og ordentlig. Vi gir 5-års garanti på alt elektroutstyr vi installerer. Vi dokumenter alt vi gjør på boligmappa.no. Ta kontakt for en uforpliktende pris!

Elektriske Løsninger som passer hjemme

Uansett om du skal bygge nytt, utvide eller renovere hjelper vi med det elektriske. Gode løsninger som passer din bolig og ditt behov, enten om det er varme, belysning, elbil-lading eller hvordan du kan bruke energien mer effektivt med smarte strømstyringsprodukter.

Vi kan bistå deg med el-sjekk, generell el-sikkerhet, smarthusløsninger som varme- og lysstyring, elbil-ladere, solcellepanel og andre elektroinstallasjoner.

Sammen med deg finner vi de beste løsningene som ivaretar dine ønsker og behov.

Belysning

Vi skaper den rette atmosfæren til din bolig. Enten det er ute- eller innendørsbelysning, det siste innen LED-teknologi eller energieffektivisering for å spare elutgifter.

Elbil lading

Skal du kjøpe eller har akkurat kjøpt din første elbil og trenger gode råd på installasjon av hjemmelader?

Vi har oversikten og kan gi profesjonell hjelp, så du får best mulig forståelse av lademodus, pluggtyper, ladekabler og riktig lading som forlenger batteriets levetid og ytelse.

Elbillader i garasjen

Har du elbil, bør du også ha en moderne ladestasjon i garasjen. Vi monterer godkjent ladeboks etter forskriftene, du reduserer risikoen for varmgang og i verste fall brann.

Fra juli 2022 ble ladeboks et krav for regelmessig hjemme lading av bilen din. Kravet har ikke tilbakevirkende kraft, men vi anbefaler at du installerer en hjemmeladeboks der du lader til vanlig.

Det er mange typer ladebokser på markedet. Vi kan gi råd om hvilken du bør velge ut i fra hvordan du bor, hvor mye du lader og hvilken bil du har.

Ladeboksen leverer kun strøm, selve laderen sitter faktisk i bilen og kalles en ombordlader. 

Det finnes hovedsakelig to typer ladebokser

Smarte ladebokser eller enkle ladebokser.

En smart ladeboks kan du styre når du lader og hvor mye strøm du gir bilen. En enkel ladeboks har ingen spesielle funksjoner, den gir strøm bare til bilen din. 

Vi kan se på de enkle ladeboksene som en tryggere versjon av den tradisjonelle stikkontakten.

Mange velger å kjøpe de enkle ladeboksene og er godt fornøyd med det. En smartladeboks som lar deg bestemme hvor mye effekt elbilen din skal få og når det vil være mest hensiktsmessig å lade elbilen, kan være smart både for sikringsskapet, strømnettet og lommeboka.

Smartlading, hva er det?

En smartladeboks gir deg mer kontroll over hvor mye, og tidspunktet bilen tilføres strøm. Dette kan gjøre strømregningen langt hyggeligere.

Med en smart ladeboks kan du:

Effektstyre

Effektstyring gir deg mulighet til å justere ned effekten på ladeboksen din. Det kan være lurt dersom det gjør at du kan unngå å lage forbrukstopper i strømforbruket ditt. Det påvirker nemlig hvor mye du må betale i nettleie.

Tidsstyre

Tidsstyring lar deg bestemme når ladingen skal starte og slutte. Du kan styre ladingen til tidspunktet på døgnet når strømmen er billigst. Da kan du lade raskere og billigere.

Måten vi måler og betaler for strøm på, er i endring. De nye smarte strømmålerne (AMS) som er blitt installert i de fleste hjem, gir nye muligheter for å tilpasse strømforbruket ditt slik at du kan få lavere strømregning.

Den viktigste grunnen til å velge en smart ladeboks er å sikre at du kan bruke nye tjenester som utnytter disse mulighetene.

Rehabilitering av el-anlegg

Skal du pusse opp eller bor i en bolig med gammelt eller utdatert anlegg, ta kontakt med oss.

Ved å bytte gamle sikringer med moderne jordfeil automater får du et mye sikrere anlegg.

Smarte løsninger kan gi store besparelser på strømregningen

Har du hatt besøk av eltilsynet?

Vi retter opp feil og mangler som avdekkes av eltilsynet. Elanlegget ditt blir i forskriftsmessig stand og trygt å bruke.
Når feilen er rettet sender vi inn melding om utbedring til eltilsynet slik at du slipper å bekymre deg for få purringer og sanksjoner fra netteier.

El-sjekk

Med vår el-sjekk tar vi en systematisk gjennomgang av sikringsskap, kabler, stikkontakter og brytere etc. Målet er å sjekke om det elektriske anlegget er sikkert å bruke, samt vurdere om det er risiko for brann. 

Etter kontrollen får du en tilstandssrapport med eventuelle feil og mangler, samt hvilke risikoer disse utgjør for personer, husdyr og/eller gjenstander i etterkant. El-sjekken tar vanligvis 1-2 timer, avhengig av boligens størrelse.

Etter loven er du som er ansvarlig for at det elektriske anlegget er i forsvarlig stand. I tillegg til å redusere risikoen for brann, kan en gjennomført el-sjekk gi deg rabatt på forsikringspremie.

El-kontroll av boligen

Elkontroll er en sikkerhetskontroll av det elektriske anlegget i boligen, som skal ta hensyn til både brannsikkerhet og personsikkerhet. Selv om anlegget ditt tilsynelatende virker som det skal, har du ingen garantier for at alt er feilfritt – med mindre du får gjennomført en elkontroll av hele det elektriske anlegget.
Dette bidrar til å øke din egen trygghet og i mange tilfeller vil du også kunne få rabatt på hus forsikringen din.
Elkontroll må ikke forveksles med elsjekk, selv om disse begrepene gjerne benyttes om hverandre i dagligtalen. Vi skal begynne med å redegjøre for forskjellen på de to:
En elsjekk er en overfladisk undersøkelse av det elektriske anlegget i boligen din, i tillegg til enkelte stikkprøver. Dette kan gjøres av en vanlig elektriker som er registrert i Elvirksomhetsregisteret.
En elkontroll er mer grundig. Hele det elektriske anlegget undersøkes i henhold til normen NEK 405. Det innebærer alt av stikkontakter, brytere og koblingspunkter.
Akaso Elektro er NEMKO sertifisert til å gjennomføre el -kontroll.

Hva koster elektrikeren?

Standard timepriser ser du på tabellen under. Alle priser er oppgitt inklusive merverdiavgift.
Timeantallet avrundes opp til nærmeste påbegynte halve time og omfatter all tid som er en nødvendig del av oppdraget, herunder reisetid og utarbeidelse av dokumentasjon.
Mindre prosjektering som utføres av prosjektleder i forbindelse med oppdraget er normalt inkludert. Dersom arbeidene krever omfattende prosjektering så vil du som forbrukerkunde bli informert om dette på forhånd. Timesprisen for slikt prosjekteringsarbeid ses av prislisten (se «Prosjekteringsoppdrag..»).
For behandling av tilsynsrapporter (avvik fra Det Lokale Eltilsyn) og arbeider som er meldingspliktige til netteier tilkommer et dokumentasjonsgebyr iht. prislisten
Eventuelle andre priser gjelder kun etter avtale.

Tjenester

Pris NOK inkl. MVA

Vanlige spørsmål

Må jeg betale for tiden elektrikeren bruker på å kjøre til meg?

Ja. Du betaler for all tidsbruk som er en nødvendig del av oppdraget. Faktureres for hver påbegynt halvtime.

Ja, du betaler for den tiden lærlingen arbeider. Dersom jobben krever det, eller er av et slikt omfang at det er hensiktsmessig eller nødvendig å være to eller flere personer, så betaler du for all tidsbruk som er nødvendig for å utføre oppdraget – også lærlingens reisetid.

De materialene vi vanligvis bruker har vi i bilen, men det kan være utstyr vi ikke har i bilene og må hentes på grossist eller bestilles på forhånd.

Ja.

Prisene du betaler hos oss er konkurransedyktige med de hos forhandlere som selger direkte til privatpersoner. Dersom du ønsker pris på en spesifikk vare – ta kontakt.

Ja, men det må kunne vises samsvarserklæring for materiellet. Materiell og utstyr som du skaffer selv må være godkjent for formålet og omgivelsene der det skal plasseres. Vi installerer ikke utstyr som ikke oppfyller gjeldende regelverk.
Eventuelle reklamasjoner på defekt eller feil utstyr må du selvrette til butikken der du kjøpte det. Om butikken dekker arbeidet med de‐ og re‐montering varierer, men kostnadene for dette vil vi uansett fakturere deg.

Vi dekke ikke kostnader forbundet med utsyr som vi ikke har levert..

Eventuell garanti på utstyr som vi leverer gis av produsenten. Dersom du vil benytte deg av garantien på utstyr som vi har levert, hjelper vi deg med å få dekket både nytt utstyr samt arbeidene med de‐ og remontering av dette. For øvrig har du som privatperson reklamasjonsrett iht. Lov om håndverkerjenester. Vi garanterer at elektroinstallasjonene som vi leverer, bygges iht. gjeldende regelverk.

Dersom omfanget av arbeidene er oversiktlig kan vi gi pristilbud (fast pris) eller prisoverslag. Har du fått prisoverslag på arbeidene så vil de i utgangspunktet utføres som regnings‐arbeider, men med en «maks‐pris». Når arbeidene utføres iht. et prisoverslag så kan dette bli rimeligere enn ved fast pris. Det kan være nødvendig med en befaring i forkant av at vi gir pris på arbeider. For mindre oppdrag som kan forventes å vare i noen få timer eller «småjobber», gir vi vanligvis ikke skriftlig pristilbud eller prisoverslag. Vi befarer heller ikke slike mindre oppdrag på forhånd.

Befaringer er gratis, så lenge jobben ikke allerede er påbegynt. Øvrig tidsbruk som er nødvendig for å få ferdig oppdraget blir fakturert deg.

Det kan du. Vi ønsker neskjed per telefon senest 2 virkedager før den avtalte oppstartdatoen for arbeidene og innenfor våre åpningstider slik at elektrikeren i stedet rekker å avtale andre oppdrag.

Vi sender normalt faktura som e-post eller EHF. Vi kan sende fakturaen på papir, men da vil det gå noen dager fea fakturaen er sendt til den blir mottatt. Betalingsfrist vil være fra når fakturaen blir skrevet ut hos oss.

10 dager fra dato for fakturering. På større oppdrag kan det avtales andre frister.

Vi leverer alltid dokumentasjon iht. lovverket der dette kreves. Dokumentasjon laster vi vanligvis opp på Boligmappa.no dersom bygningen det arbeides på er registrert der.

Innholdsfortegnelse

Ønsker du å bestille elektriker,
gratis befaring eller få mer informasjon?

Trenger du elektrisk hjelp? Kontakt Akaso Elektriker nå! Våre erfarne elektrikere står klare til å hjelpe med alt fra sikkerhetsoppdateringer til energieffektive løsninger. Bestill din gratis konsultasjon i dag og la oss ta vare på dine elektriske behov.